Marrasmukavaa muksuille 4: Ketarat pitkin ketoa

 Ilmoittautuminen suljettu
 
0
Kategoria
Kimara
Päivä
2021-11-20 15:00
Tapahtumapaikka
Nelosteatteri, Kotka
Puhelin
+358503406506
Sähköposti
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Liite

Teatteriryhmä Kimara on paneutunut lapsille esittämiseen näyttelijä Eero Ojalan koulutuksessa, joka mahdollistui Kymin OY:n 100-vuotissäätiön avustuksen turvin. Kimaralaiset ovat kypsytelleet saamiaan oppeja omassa Marrasmukavien osuudessaan Ketarat pitkin ketoa. Esityksen runkona ovat esiintyjien valitsemat suosikkitekstit ja –laulut, joiden elävöittämiseen käytetään erilaisia soittimia ja tehosteääniä.

Kimaralaisten esityksessä ihmetellään sanoja, ollaan hiiriä pyydystämässä tai säikytellään sammakkoa äidin kasvimaalla, kiukutellaan ja nauretaan, ollaan tunteellisia siilejä ja ihmetellään, mistä on pienet tytöt ja pojat tehty, ollaan vakavia ja leikkisiä ja lauletaan ystävästä, joka on kuin villasukka, joka talvella lämmittää. Lopun yhteislaulussa ihmetellään kaiken maailman ihmeellisiä asioita – onhan lapsen maailma todellisuudessakin yhtä ihmettelyä.

Presidenttileikissä heittäydytään pohtimaan, miten lapset parantaisivat lasten asemaa ja oikeuksia, jos heistä tulisi kerran oikeasti presidenttejä. Voi sitä viisauden määrää! Kimaran esitys osuu näet YK:n Lapsen oikeuksien päivään, jonka teemana tänä vuonna on ”Lapsella on oikeus hyvään kohteluun”. Mitä kaikkea hyvä kohtelu sitten onkaan! Marrasmukavaa muksuille –sarja kokonaisuudessaan on mukana Lapsen oikeuksien viikon vietossa.

Mitä esityksen nimi sitten tarkoittaa? Vastaus löytyy Kaija Pispalta:

                 ”Mitä tehtäis?

                 Ei tehdä mitään.

                 Laiskotellaan

                 nautiskellaan

                 ollaan kissapetoa

                 maataan vain ja löllötellään

                 raukein silmin töllötellään

                 ketarat pitkin ketoa.”

Onhan lapsellakin joskus oikeus vain köllötellä!

Kimaran Ketarat ryhmä 2 pien 10

Kalevi Laineen ottamassa kuvassa Kimaran esiintyjäjoukko: vas. Martti Pentti, Heini Salopelto, Leena-Kaisa Kivioja, Päivi Ilvonen, Esko Junkkari ja Kalevi Laine.

 
 

Kaikki päivät

  • 2021-11-20 15:00

Ilmoittautuneet

 Ei ilmoittautuneita 

4teatteri facebook talotoimikunta

4teatteri facebook Kimara

 

Nelosteatteri 2019